Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, за да

...
Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, за да
Коментари Харесай

Интересен начин да се пребори липсата на паркоместа в големия град

Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, с цел да го трансфорат в личен гараж заради острите проблеми с паркирането в града, оповестява в репортаж осведомителният портал Grtimes.

Тази процедура не е изцяло нова, а датира от към едно десетилетие, от времето на икономическата рецесия, когато много магазини затвориха, а цените им спаднаха внезапно. Напоследък обаче явлението се ускорява, изключително в зони, които са изгубили изразено комерсиалния си темперамент, защото цените на наемите за паркоместа в центъра надвишават 200 евро на месец.

Цената на дребен магазин, който може да бъде преоборудван в гараж, е в порядъка на 15-20 хиляди евро. Проблемът е, че тези, които избират такова решение, се освобождават от проблемите с паркирането край дома си или работното си място, но на процедура лишават града от едно публично място за паркиране заради нуждата да се обезпечи свободно влизане и излизане от частния им паркинг.

Пред уеб страницата Гого Айфандопулу, експерт по транспортни връзки и учител в института по превоз в Националния център за проучвания и софтуерно развиване, споделя, че сходен вид не взема решение големия проблем, който се е основал в Солун от влизането и придвижването на хиляди коли в историческия център на града. Според нея Солун би трябвало да откри решения на основата на проектите за устойчива градска подвижност и още преди стартирането в употреба на метрото, което сега се построява, да се приготви за ограничение на използването на персонални транспортни средства.

Също по този начин тя предлага ограничения като по-високи налози и такси за притежателите на повече от един автомобил, както и инспекция на специфичните разрешителни за паркиране, издадени на името на хора с увреждания и възрастни поданици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР